Vakantie en zwangerschap

Tijdens ons wekelijkse overleg kwam ook het onderwerp vakantie ter sprake. Al snel vormde zich een web van woorden die bij mij en mijn collega’s opkwamen bij het onderwerp vakantie. Voor de een betekent het vervelen, ontspannen, niets hoeven en voor de ander je gezin verplaatsen, naar de camping, eten en bewegen, terwijl de achterblijvers in onze praktijk het woord vakantie associëren met werken en cliëntenoverdracht.

Veel tijd naar ontwikkelingen in de geboortezorg

We hebben hard gewerkt dit jaar. Er kwam veel op ons af in de afgelopen tijd. Niet alleen de cliëntenzorg die wij als beroepsgroep zo hoog in het vaandel hebben staan, maar ook de ontwikkelingen in de geboortezorg namen een groot deel van tijd en werk in beslag. Juist die veranderingen in de geboortezorg en het vinden van een plek daarin voor de praktijk, de regio en de landelijke ontwikkelingen slokten veel van onze tijd en aandacht op.

Eerst tijd voor ONT-SPANNEN

Maar vanaf nu is het vakantie! Dus gaan we de zon in, zo vaak mogelijk, maar wel op een verstandige manier. We eten lekker, drinken veel water. Als je een glas water saai vindt, probeer dit dan eens op te pimpen met wat partjes citroen of limoen erin of wat aardbeien met een paar blaadjes munt erbij. Je kunt ook zelf ijsthee maken met citroen erin: heerlijk! Wil je meer tips? Kijk eens op www.leukemoeders.nl.

Actieve of passieve vakantie

We gaan erop uit! Naar de camping, het strand, naar Frankrijk, Spanje, Tsjechoslowakije of lekker in de tuin bij het nieuwe huis. De een houdt van een actieve vakantie met nietsdoen tussen 2 activiteiten in; we noemen dat ook wel lekker vervelen. Hangen in je hangmat, lezen, zwemmen en spelen, wandelen in de bergen of in de stad.

Vakantie en zwangerschap en… lekker eten

In de vakantie eten we makkelijk, maar wel lekker en goed. Goede tips hiervoor vind je in het boek ‘100% suikervrij van Numan en van Bemmelen’. Een van onze cliënten die enkele maanden op haar suikers moest letten, raadde dit aan. Ben je op zoek naar algemene informatie over voeding kijk dan eens op www.sofemme.nl.

Wat voor zwangeren geldt…

Je ziet het, wat voor een zwangere geldt, geldt ook voor haar verloskundige!
We gaan heerlijk energie verzamelen om na de vakantie met nieuwe ideeën te komen omtrent vrouwen gezondheidszorg, preventie en voorlichting. En natuurlijk gaan we weer helemaal opgeladen aan de slag met onze basiszorg voor zwangeren en hun gezinnen.

Fijne vakantie!

Trudi, Astrid, Marja, Martje en Christa.