Home » Groepsbijeenkomsten door vroedvrouw

Groepsbijeenkomsten Groeiend Ouderschap

De vroedvrouw van verloskundigenpraktijk De Heuvelrug houdt ook groepsconsulten. Deze moderne vorm van zwangerschapszorg heeft als doel om jou een actievere rol te laten spelen bij je zwangerschap. Jij en je partner kunnen er met andere zwangere vrouwen in gesprek gaan om zelf achter dingen te komen over je zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Het voordeel hiervan is dat je door te praten met andere zwangeren meer wegen kunt ontdekken die naar Rome leiden. Naast de groepsconsulten kun je ook gebruikmaken van onze individuele consulten en voorlichtingsavonden. Ze zijn allemaal kosteloos.

Groepsconsulten en voorlichting door onze vroedvrouw

Behalve groepsconsulten verzorgt de vroedvrouw van onze praktijk belangrijke informatieavonden over de periode van zwangerschap, bevalling, kraamtijd en de periode van het eerste levensjaar van je baby en jouw gewenning daaraan. Daarnaast kun je deelnemen aan onze zwangerschapscursus en borstvoedingsavond. Wij adviseren je om onze voorlichtingsavonden samen met je partner te bezoeken.

Onderwerpen voorlichtingsavond zwangerschap

De 1e voorlichtingsavond gaat over de zwangerschap. Het thema is zwanger zijn tussen 14 – 32 weken. Onze verloskundige vertelt over de ontwikkeling van de baby, onderzoeken die nu mogelijk zijn, tips en trucs voor eventuele kwaaltjes, de controles: hoe, waarom, wanneer en het beladvies. Andere onderwerpen die de vroedvrouw behandelt, zijn:

  • voeding voor jezelf
  • werken en zwangerschap
  • erkenning en aangifte kind
  • cursus volgen ja of nee
  • veiligheid artikelen babyuitzet

Onderwerpen voorlichtingsavond bevalling

De 2e voorlichtingsavond gaat over de bevalling. We bespreken op deze avond het geboorteplan. Dit gaat over jouw voorbereiding op de bevalling. Verder vertellen we je alles over de bevalling zelf, de pijnbeleving en begeleiding. Tot slot praten we uitgebreid over de periode na de bevalling.

 

Onderwerpen voorlichtingsavond kraamperiode

De 3e voorlichtingsavond gaat over de kraamtijd en is gepland als jij 36 – 37 weken in verwachting bent. Onze vroedvrouw gaat het hebben over de komst van je baby en hoe het nu verder moet. Onderwerpen zijn veel praktische zaken, voeden van de baby, gedrag, koesteren en meer. Tot slot bespreken we wie verantwoordelijk is voor wat en wanneer Jeugdzorg in beeld komt. Op deze bijeenkomst is iemand van Jeugdzorg aanwezig.

Borstvoedingscursus

Wil jij je baby borstvoeding gaan geven? Heb je daar vragen of twijfels over? Kom dan naar onze voorlichtingsavond over borstvoeding. De vroedvrouw bespreekt tijdens deze korte cursus waarom borstvoeding zo logisch is, wat er in je lichaam gebeurt voordat je borstvoeding kunt geven en we bespreken de praktische kant. Natuurlijk mag je alle vragen stellen die je hierover hebt. Om je goed voor te bereiden op de avond, kun je het beste het ouderboekje over borstvoeding van Tineke de Backer doorlezen. Je krijgt dit van ons op het spreekuur als je 25 weken in verwachting bent. Wij adviseren je om vooral je partner mee te nemen.

Datums groepsconsulten en voorlichtingsavonden

De voorlichtingsavonden en borstvoedingscursussen van onze vroedvrouw vinden plaats in onze verloskundigenpraktijk. De bijeenkomsten beginnen altijd om 19.30 uur. Kijk in onze agenda voor de actuele datum.

Ook onze groepsconsulten en voorlichtingsavonden ervaren? Meld je aan tijdens ons telefonisch spreekuur of per e-mail.

Gezondheidscentrum
Nieuw Schoneveld
Schoneveld 29
3911 XR  Rhenen
Telefoon: 06 - 22 49 79 29
info@heuvelrugverloskundigen.nl

Copyright ©2014-2019 Praktijk voor verloskunde De Heuvelrug. Alle rechten voorbehouden.
Website: DKGS.nl - SEO tekst: Tekstbureau Kiki Koning