Home » Verloskundigenpraktijk Leersum AZC

Verloskundigenpraktijk Leersum AZC

Onze verloskundigenpraktijk in Leersum Asiel Zoekers Centrum is speciaal voor asielzoekers. Op deze locatie verrichten we diverse handelingen zoals inschrijven, intakegesprek en periodieke controles of een echo. Door het spreekuur te houden op deze locatie, is de toegang laagdrempelig en hebben we ook andere borgverleners direct in de buurt om mee te overleggen. Voor bloedprikken kun je naar huisartsenlaboratorium Saltro, Honingraat 39 op werkdagen van 08:00 – 09:30 uur. Na de bevalling kom je opnieuw naar het asielzoekerscentrum totdat wij je overdragen aan het consultatiebureau. In deze periode controleren wij ook of alles goed gaat met jouw baby.

Praktijk De Heuvelrug Best Practice

De Heuvelrug is uitgeroepen tot best practice voor asielzoekers in Nederland. Vroeger moesten zwangere asielzoekers in Leersum zelf contact opnemen met de hulpverlening. Zij stuurden ze vervolgens naar ons. In de praktijk werkte dit niet. Dit kwam vooral door de onbekendheid met het Nederlandse systeem van een verloskundigenspreekuur aan ‘huis’. Als oplossing voor dit probleem zijn wij een spreekuur gestart in het Asiel Zoekers Centrum zelf in samenwerking met een doula. Dit werkt. We houden langere consulten en hebben ook een tolkentelefoon. Tijdens hun eerste bezoek vertellen wij ze over de echo’s, bloedprikken en andere belangrijke zaken in verband met hun zwangerschap. Na de bevalling krijgen zij vaste kraamzorg.

Pilot zorgverbetering asielzoekers

In 2018 werken wij mee aan een pilot ter verbetering van de zorg voor zwangere asielzoekers en hun kinderen met aandacht voor asielzoekers die al een status hebben en zwanger zijn, maar nog niet volledig zijn ingeburgerd. Wij werken hiervoor samen ziekenhuis Radboud in Nijmegen. Eenzelfde project is oramma.eu in Griekenland.

Spreekuur Leersum AZC

Elke maandagmiddag houdt onze praktijk voor verloskunde tussen 15.00 en 17.00 uur spreekuur voor zwangere asielzoekers. Je mag gewoon binnenlopen of op afspraak komen. Je kunt er terecht met al je vragen over jouw zwangerschap, voor een intakegesprek of om een vervolgcontrole laten uitvoeren. Speciaal voor zwangere asielzoekers is er een doula aanwezig. Zij kan de zwangere vrouwen 1 op 1 ondersteunen in de periode van de zwangerschap, bevalling en in het kraambed bij niet medische zorg.

Telefonisch spreekuur

Je kunt onze praktijk dagelijks bereiken tijdens het telefonisch spreekuur van 09.00 – 10.00 uur. Onze praktijkassistente Marja Versteeg staat je te woord. Dit spreekuur is bedoeld voor:

  • vragen van niet dringende aard
  • nieuwe zwangerschappen inschrijven
  • afspraken maken
  • afspraken wijzigen

Dringende vragen overlegt Marja direct met de verloskundige die op dat moment dienst heeft.

Adres van het Asiel Zoekers Centrum

Hoogstraat 8
3956 NB Leersum

Gezondheidscentrum
Nieuw Schoneveld
Schoneveld 29
3911 XR  Rhenen
Telefoon: 06 - 22 49 79 29
info@heuvelrugverloskundigen.nl

Copyright ©2014-2019 Praktijk voor verloskunde De Heuvelrug. Alle rechten voorbehouden.
Website: DKGS.nl - SEO tekst: Tekstbureau Kiki Koning