Home » Bevalling thuis of in het ziekenhuis?

Bevalling thuis of in het ziekenhuis?

Bij Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug ben je in goede handen. Ook als het om je bevalling gaat. Met een professionele werkwijze en een jarenlange ervaring kunnen wij je bijstaan als geen ander. Voordat het zover is, maken we tijdens de controle tussen 35 en 36 weken een liggingsecho van je baby. Ook bespreken we samen de plaats waar je gaat bevallen en het verdere verloop. Onze verloskundige zal je zoveel mogelijk begeleiden op de manier die jij het prettigst vindt en die belangrijk voor je is. Tijdens ons huisbezoek voor het doornemen van de bevalling, bespreken we uitvoerig hoe een en ander in zijn werk gaat.

Bevalling thuis onder leiding van een verloskundige

Je kunt zonder medische indicatie thuis bevallen of poliklinisch in het hospitaal in Ede of Tiel. Vraag de kosten voor poliklinisch bevallen bij je verzekering na. Beide ziekenhuizen verzorgen ook informatieavonden over een klinische bevalling. Bij een thuisbevalling komt onze verloskundige naar je toe zodra je hebt gebeld. Zij controleert jouw toestand en die van je baby en houdt jullie nauwlettend in de gaten. Samen met de kraamverzorgende begeleidt ze jullie tot na de geboorte van de baby.

bevalling

Bevallen in het hospitaal

Bij bepaalde medische indicaties beval je poliklinisch in het gasthuis. Dit gebeurt onder leiding van een verloskundige en noemen we een medium-risk situatie. Om hiervoor in aanmerking te komen krijg je van onze verloskundigenpraktijk aan het einde van je zwangerschap een medium-risk verklaring mee. Dit document vullen we na je bevalling in en versturen het naar het ziekenhuis. Je bent hierdoor gevrijwaard van de kosten van poliklinisch bevallen. Medium-risk situaties worden medisch vastgesteld. Wij maken ze niet op verzoek. Moet je klinisch bevallen bij een gynaecoloog dan kan dat in een ziekenhuis naar keuze.

Telefoonnummers van de regionale ziekenhuizen

Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede: 0318 – 434 783
Ziekenhuis Rivierenland Tiel: 0344 – 67 4045

Belinstructies bij aanvang of tijdens de verlossing

Voor een goed verloop van jouw bevalling is het belangrijk dat je ons bij onderstaande signalen direct belt op 06 – 22 49 79 29:

  • Regelmatige, krachtige weeën
  • Groen of bruin vruchtwaterverlies
  • Vruchtwaterverlies zonder voldoende indalen van de baby; ga direct liggen en bel ons
  • Helder vruchtwater en voldoende ingedaalde baby; noteer het tijdstip van breken van je vliezen en bel ons de volgende ochtend als dit ’s nachts gebeurt. Check bij krachtige weeën regelmaat en frequentie
  • Helder rood bloedverlies
  • Hoofdje wel of niet ingedaald
  • Ongerustheid of twijfel

Krijg je geen contact via ons noodnummer? Bel dan ziekenhuis Gelderse Vallei op 0318-434343 en vraag of zij ons willen oproepen.

signalen bevallen

Gezondheidscentrum
Nieuw Schoneveld
Schoneveld 29
3911 XR  Rhenen
Telefoon: 06 - 22 49 79 29
info@heuvelrugverloskundigen.nl

Copyright ©2014-2019 Praktijk voor verloskunde De Heuvelrug. Alle rechten voorbehouden.
Website: DKGS.nl - SEO tekst: Tekstbureau Kiki Koning