1. Home
  2.  » JGZ regionale Jeugdgezondheidszorg

Regionale Jeugdgezondheidszorg JGZ

De Regionale Jeugdgezondheidszorg Utrecht valt onder de GGD. Het is een consultatiebureau voor kinderen van 9 maanden tot 23 jaar. Ongeveer een week na de geboorte van je baby draagt Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug jou en je kind over aan de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van dit consultatiebureau. Zij kijken regelmatig hoe jouw baby groeit en zich ontwikkelt op lichamelijk, emotioneel en sociaal gebied. Door hierop regelmatig te controleren, kunnen eventuele verstoringen tijdig worden ontdekt. Daarnaast krijgt je kind de benodigde vaccinaties tegen een aantal ernstige ziekten. De GGD werkt nauw samen met het CJG. Consultatiebureaus in jouw regio vind je in Rhenen, Veenendaal en Amerongen.

JGZ en vaccinaties

In Nederland wordt elke baby ingeënt tegen een aantal ernstige infectieziekten. Dit gebeurt volgens een Rijksvaccinatieprogramma van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM. Je krijgt hiervoor ruim van tevoren een uitnodiging. De eerste enting krijgt een baby tussen de 6 en 9 weken na de geboorte. Dit is de DKTP prik tegen difterie, kinkhoest, tetanus en polio. De vaccinaties vinden plaats op het consultatiebureau en zijn kosteloos. Je bent niet verplicht om je kind te laten inenten. Twijfel je? Kom dan naar onze speciale groepsavond over dit onderwerp.

Heb je vragen of wil je meer informatie over de Regionale Jeugdgezondheidszorg of het vaccineren? Neem contact op met het consultatiebureau waar jij met je baby komt.

JGZ valt onder de GGD