1. Home
  2.  » Doula Leersum AZC

Doula Leersum AZC

Een doula is een zwangerschapscoach en bevallingscoach. Zij is zeer deskundig en heeft veel ervaring op zwangerschapsgebied. De coach ondersteunt de zwangere vrouw en haar eventuele partner op het emotionele, praktische en psychologische vlak gedurende zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Vooral asielzoekers die zwanger zijn, staan er vaak alleen voor. Speciaal voor de vrouwen in Leersum AZC werkt Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug samen met doula Trudi Alblas.

Waarom een doula?

Een zwangerschapscoach kan veel betekenen voor onze zwangere asielzoekers. Vaak moeten zij de steun van een partner, moeder, zus of andere familieleden ontberen. In een voor hen vreemd land. Dit kan heel nadelig werken op de loop van hun zwangerschap en bevalling. Een doula kan hun in dat geval tot steun zijn. Waar de verloskundige tijdens de bevalling tussendoor weggaat, blijft de bevallingscoach de gehele bevalling aan de zijde van de aanstaande moeder. Ook als je in het ziekenhuis bevalt, gaat zij altijd met je mee.

Doula Leersum

Wat doet een zwangerschapscoach?

Een doula geeft de zwangere alle informatie over zwangerschap, bevallen, ademhalingstechnieken en het zorgsysteem in Nederland. Ze bouwt met haar cliënt een vertrouwensband op zorgt dat er babyspullen zijn. De doula is altijd bij de bevalling, zorgt voor comfort en eventuele massage. Is er behoefte aan een spirituele benadering dan helpt een zwangerschapscoach door middel van meditatietechnieken. Een bevallingscoach is geen dokter, verloskundige of verpleegster. Ze is ook geen bediende.

Wil je uitgebreide informatie over een doula? Kijk op onze webpagina met handige links.

Gezondheidscentrum
Nieuw Schoneveld
Schoneveld 29
3911 XR  Rhenen
Telefoon: 06 - 22 49 79 29
info@heuvelrugverloskundigen.nl

Copyright ©2014-2021 Praktijk voor verloskunde De Heuvelrug. Alle rechten voorbehouden.
Website: DKGS Agency - SEO tekst: Tekstbureau Kiki Koning