1. Home
  2.  » Doula Leersum AZC

Doula

Een doula is een zwangerschapscoach en bevallingscoach. Zij is zeer deskundig en heeft veel ervaring op zwangerschapsgebied. De coach ondersteunt de zwangere vrouw en haar eventuele partner op het emotionele, praktische en psychologische vlak gedurende zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Vooral asielzoekers die zwanger zijn, staan er vaak alleen voor.

Waarom een doula?

Een zwangerschapscoach kan veel betekenen voor zwangeren. Een doula kan tot een fijne steun zijn. Waar de verloskundige tijdens de bevalling tussendoor weggaat, blijft de bevallingscoach de gehele bevalling aan de zijde van de aanstaande moeder. Ook als je in het ziekenhuis bevalt, gaat zij altijd met je mee.

Wat doet een zwangerschapscoach?

Een doula geeft de zwangere alle informatie over zwangerschap, bevallen, ademhalingstechnieken en het zorgsysteem in Nederland. Ze bouwt met haar cliënt een vertrouwensband op zorgt dat er babyspullen zijn. De doula is altijd bij de bevalling, zorgt voor comfort en eventuele massage. Is er behoefte aan een spirituele benadering dan helpt een zwangerschapscoach door middel van meditatietechnieken. Een bevallingscoach is geen dokter, verloskundige of verpleegster. Ze is ook geen bediende.

Wil je uitgebreide informatie over een doula? Kijk op onze webpagina met handige links.