1. Home
  2.  » Praktijkstagiaires verloskunde

Stagiaires verloskunde

Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug is eveneens een opleidingspraktijk voor verloskundigen in opleiding. Wij begeleiden regelmatige leerling verloskundigen van Nederlandse opleidingen voor verloskundigen veelal uit Maastricht en Rotterdam. Afhankelijk van de opleidingsfase werkt de student in meer of mindere mate zelfstandig, maar altijd onder onze supervisie. Voor de aanwezigheid van onze praktijkstagiaire vragen wij altijd jullie toestemming. Voor spreekuren en bevallingscontroles vragen wij geen toestemming. Laat het ons gerust weten als je bezwaar hebt tegen hun aanwezigheid, want hun bijzijn is niet verplicht.

Wat leren praktijkstagiaires bij ons?

Als leerling verloskundige laten wij je kennismaken met alle facetten van deze eerstelijnszorg. Naast meelopen tijdens de spreekuren en kraamvisites neemt een van onze verloskundigen jou zoveel mogelijk mee naar bevallingen. Natuurlijk ga je bij ons ook praktische handelingen leren zoals inwendige onderzoeken, buikonderzoeken, bloed afnemen en de baby aanpakken bij de geboorte. De lengte van jouw stageperiode hangt af van het stadium van de opleiding waarin jij je bevindt. Het kan variëren van enkele dagen tot een aantal maanden.

stagiaires verloskunde erkend leerbedrijf

Meerwaarde leerling verloskundigen

Voor onze verloskundigenpraktijk heeft het begeleiden van stagelopers zeker een meerwaarde. In de eerste plaats omdat ze een opleiding krijgen volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten. Dit is voor ons team een extra toegevoegde waarde naast onze bijscholing. Een tweede voordeel is de hoeveelheid aandacht die we voor jou en de baby kunnen vrijmaken op het spreekuur en de controles. Die stijgt met de hulp van een student. Zo hebben alle partijen daar voordeel van.

Huidige stagiaire: Lysanne Fase

Mijn naam is Lysanne Fase, ik ben 21 jaar en kom uit Sint-Annaland in Zeeland. Ik zit nu in het vierde jaar van de opleiding Verloskunde in Maastricht.

Verloskunde is een erg mooi vak en ik zie er dan ook naar uit om de theorie verder toe te gaan passen in de praktijk. Elke zwangerschap en bevalling zijn weer anders en dat maakt het zo leuk. Ik vind het speciaal om een stukje van zo’n bijzondere periode uit het leven van een vrouw en haar partner mee te mogen maken.

Vanaf 3 september tot en met 15 november loop ik stage bij Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug. Ik ben aanwezig tijdens het spreekuur, de bevalling en kraamvisites. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, is dat natuurlijk geen probleem. Dit kan je aangeven bij de verloskundigen.

Ik hoop dat ik deze stage veel mag leren van de verloskundigen, maar natuurlijk ook van jullie. Ik heb er zin in!

Tot snel!
Lysanne

stagiaires verloskunde erkend leerbedrijf

Gezondheidscentrum
Nieuw Schoneveld
Schoneveld 29
3911 XR  Rhenen
Telefoon: 06 - 22 49 79 29
info@heuvelrugverloskundigen.nl

Copyright ©2014-2021 Praktijk voor verloskunde De Heuvelrug. Alle rechten voorbehouden.
Website: DKGS Agency - SEO tekst: Tekstbureau Kiki Koning