1. Home
  2.  » Praktijkstagiaires verloskunde

Praktijkstagiaires verloskunde

Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug is eveneens een opleidingspraktijk voor verloskundigen in opleiding. Wij begeleiden regelmatige leerling verloskundigen van Nederlandse opleidingen voor verloskundigen veelal uit Maastricht en Rotterdam. Afhankelijk van de opleidingsfase werkt de student in meer of mindere mate zelfstandig, maar altijd onder onze supervisie. Voor de aanwezigheid van onze praktijkstagiaire vragen wij altijd jullie toestemming. Voor spreekuren en bevallingscontroles vragen wij geen toestemming. Laat het ons gerust weten als je bezwaar hebt tegen hun aanwezigheid, want hun bijzijn is niet verplicht.

Wat leren praktijkstagiaires bij ons?

Als leerling verloskundige laten wij je kennismaken met alle facetten van deze eerstelijnszorg. Naast meelopen tijdens de spreekuren en kraamvisites neemt een van onze verloskundigen jou zoveel mogelijk mee naar bevallingen. Natuurlijk ga je bij ons ook praktische handelingen leren zoals inwendige onderzoeken, buikonderzoeken, bloed afnemen en de baby aanpakken bij de geboorte. De lengte van jouw stageperiode hangt af van het stadium van de opleiding waarin jij je bevindt. Het kan variëren van enkele dagen tot een aantal maanden.

stagiaires verloskunde erkend leerbedrijf

Meerwaarde leerling verloskundigen

Voor onze verloskundigenpraktijk heeft het begeleiden van stagelopers zeker een meerwaarde. In de eerste plaats omdat ze een opleiding krijgen volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten. Dit is voor ons team een extra toegevoegde waarde naast onze bijscholing. Een tweede voordeel is de hoeveelheid aandacht die we voor jou en de baby kunnen vrijmaken op het spreekuur en de controles. Die stijgt met de hulp van een student. Zo hebben alle partijen daar voordeel van.

Huidige stagiaire: Tess Raijmakers

Mijn naam is Tess Raijmakers en ik ben een vierdejaars verloskundige in opleiding. Ik studeer op de Academie Verloskunde Maastricht en ik loop 10 weken stage in deze praktijk. We zouden elkaar tegen kunnen komen vanaf 20 april t/m 24 juni op het spreekuur, tijdens de bevalling of in het kraambed. Als u dit liever niet wenst, dan geef dat gerust aan.

In deze stageperiode ga ik mijn praktijkervaring in de eerstelijn vergroten en ga ik mijn best doen om mijn kennis en vaardigheden toe te passen. Ik wil graag leren dus iedere tip is welkom!

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u deze aan mij of aan de verloskundigen stellen.

Tot snel!

stagiaires verloskunde erkend leerbedrijf