Home » Praktijkstagiaires verloskunde

Stagiaires verloskunde

Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug is eveneens een opleidingspraktijk voor verloskundigen in opleiding. Wij begeleiden regelmatige leerling verloskundigen van Nederlandse opleidingen voor verloskundigen veelal uit Maastricht en Rotterdam. Afhankelijk van de opleidingsfase werkt de student in meer of mindere mate zelfstandig, maar altijd onder onze supervisie. De trainees kun je daardoor overal tegenkomen in onze praktijk. Bijvoorbeeld tijdens het spreekuur, de bevalling en de kraamvisites. Voor de aanwezigheid van onze stagiaire bij jouw bevalling vragen wij altijd jouw toestemming. Voor spreekuren en bevallingscontroles vragen wij geen toestemming. Laat het ons gerust weten als je bezwaar hebt tegen hun aanwezigheid, want hun bijzijn is niet verplicht.

Wat leer je als praktijkleerling verloskunde bij ons?

Als leerling verloskunde laten wij je kennismaken met alle facetten van deze eerstelijnszorg. Naast meelopen tijdens de spreekuren en kraamvisites neemt een van onze verloskundigen jou zoveel mogelijk mee naar bevallingen. Natuurlijk ga je bij ons ook praktische handelingen leren zoals inwendige onderzoeken, buikonderzoeken, bloed afnemen en de baby aanpakken bij de geboorte. De lengte van jouw stageperiode hangt af van het stadium van de opleiding waarin jij je bevindt. Het kan variëren van enkele dagen tot een aantal maanden.

stagiaires verloskunde erkend leerbedrijf

Meerwaarde leerling verloskundigen

Voor onze verloskundigenpraktijk heeft het begeleiden van stagelopers zeker een meerwaarde. In de eerste plaats omdat ze een opleiding krijgen volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten. Dit is voor ons team een extra toegevoegde waarde naast onze bijscholing. Een tweede voordeel is de hoeveelheid aandacht die we voor jou en de baby kunnen vrijmaken op het spreekuur en de controles. Die stijgt met de hulp van een student. Zo hebben alle partijen daar voordeel van.

Gezondheidscentrum
Nieuw Schoneveld
Schoneveld 29
3911 XR  Rhenen
Telefoon: 06 - 22 49 79 29
info@heuvelrugverloskundigen.nl

Copyright ©2014-2019 Praktijk voor verloskunde De Heuvelrug. Alle rechten voorbehouden.
Website: DKGS.nl - SEO tekst: Tekstbureau Kiki Koning