1. Home
  2.  » Kraamzorg regelen regio Rhenen

Kraamzorg aanvragen regio Rhenen

Ben je in blijde verwachting? Vergeet dan vooral niet om op tijd kraamhulp te regelen. Je kunt niet vroeg genoeg zijn met deze aanvraag. Meld je daarom rond de 12e week van je zwangerschap meteen aan bij een van de regionale kraamzorgcentra of bij je verzekering. Je krijgt dan in elk geval voldoende kraamzorg. Kijk voor alle kraamzorgcentra in jouw regio op de webpagina Handige links. Voor het lenen van zorghulpmiddelen die je nodig hebt bij je bevalling en in je kraamtijd, kun je contact opnemen met een van de thuiszorgwinkels in jouw omgeving.

Kraamhulp aanvragen, een zorg minder

Bijtijds kraamzorg regelen, voorkomt een vervelende situatie waarin je zonder hulp zit. Een kraamhulp is onontbeerlijk, omdat die  alle zorg verleent in de eerste week na de bevalling aan jou, je baby en het gezin. Als je thuis bevalt, assisteert ze ook onze verloskundige bij de bevalling. Daarnaast begeleidt een kraamverzorgende jouw partner. Je mag uiteraard zelf aangeven waaraan je de meeste behoefte hebt. De baker komt je daarin zoveel mogelijk tegemoet. Het aantal uren kraamzorg dat je krijgt, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Bij een bevalling in het ziekenhuis kun je zelf de kraamverzorgster bellen als je naar huis gaat. Die zorgt dan ter plekke te zijn zodra je thuiskomt.

kraamzorg aanvragen

Wat doet een kraamverzorgende?

Van de kraamhulp kunnen jij en je partner veel leren. Vooral als het jullie eerste kindje is. Denk hierbij aan het voeden, verzorgen en controleren van je baby. Natuurlijk krijg jij ook alle hulp met douchen, temperatuur opnemen, eventuele hechtingen nalopen en bloedverlies controleren. Daarnaast geeft zij je veel nuttige tips die je in de praktijk kunt toepassen en raadpleegt ze een van onze verloskundigen als ze advies nodig heeft. Verder zorgt ze voor je partner en je gezin. Belangrijke taken als de maaltijden, het doen van de was en het reinigen van badkamer en toilet neemt ze ook voor haar rekening.

Regel vandaag nog kraamzorg. Kijk op onze pagina Handige links voor een overzicht van kraamzorgcentra in jouw buurt.