Home » Kraamzorg regelen regio Rhenen

Kraamzorg aanvragen regio Rhenen

In blijde verwachting? Vergeet geen kraamhulp te regelen. Je kunt niet vroeg genoeg zijn met deze aanvraag. Meld je daarom rond de 12e week van je zwangerschap aan bij een van de regionale kraamzorgcentra of bij je verzekering. Je krijgt dan in elk geval voldoende kraamzorg. Kijk hier voor alle kraamzorgcentra in jouw regio. Voor het lenen van zorghulpmiddelen die je nodig hebt bij je bevalling en in je kraamtijd, kun je contact opnemen met een thuiszorgwinkel in jouw omgeving. Houd er rekening mee dat je de klossen voor de juiste hoogte van je kraambed pas in week 37 van je zwangerschap meekrijgt.

Kraamzorg aanvragen, een zorg minder

Bijtijds kraamzorg aanvragen voorkomt een situatie waarin je zonder hulp zit. Een kraamhulp verleent zorg in de eerste week na de bevalling aan jou, je baby en het gezin. Als je thuis bevalt, assisteert ze onze verloskundige bij de bevalling. Daarnaast begeleidt een kraamverzorgende jouw partner. Je mag zelf aangeven waaraan je behoefte hebt. De baker komt je daarin zoveel mogelijk tegemoet. Het aantal uren kraamzorg is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Bij een bevalling in het ziekenhuis kun je zelf de kraamverzorgster bellen als je naar huis gaat.

kraamzorg aanvragen

Wat doet een kraamverzorgende?

Van de kraamhulp kunnen jij en je partner veel leren. Denk hierbij aan het voeden, verzorgen en controleren van je baby. Natuurlijk krijg jij ook alle hulp met douchen, temperatuur opnemen, eventuele hechtingen nalopen en bloedverlies controleren. Daarnaast geeft zij je veel nuttige tips die je in de praktijk kunt toepassen en raadpleegt ze een van onze verloskundigen als ze advies nodig heeft. Verder zorgt ze voor je partner en je gezin. Belangrijke taken als de maaltijden, het doen van de was en het reinigen van badkamer en toilet neemt ze ook voor haar rekening.

Regel vandaag nog je kraamzorg. Kijk op onze pagina Handige links voor een overzicht van kraamzorgcentra in jouw buurt.

Gezondheidscentrum
Nieuw Schoneveld
Schoneveld 29
3911 XR  Rhenen
Telefoon: 06 - 22 49 79 29
info@heuvelrugverloskundigen.nl

Copyright ©2014-2019 Praktijk voor verloskunde De Heuvelrug. Alle rechten voorbehouden.
Website: DKGS.nl - SEO tekst: Tekstbureau Kiki Koning