1. Home
  2.  » Kraamtijd, verloskundige en kraamzorg

Kraamtijd, verloskundige en kraamzorg

Tijdens de kraamperiode herstel je van de bevalling. In de eerste week na je bevalling komt een verloskundige van Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug regelmatig bij je langs. Zij begeleidt je samen met de kraamhulp. Zo kijken we hoe het met jou gaat, met de baby en jullie gezin. Daarnaast krijg je een voedingsadvies voor de baby. Na de eerste week neemt een verpleegkundige van de Jeugdgezondheidszorg de begeleiding van de baby van ons en de kraamhulp over. Na de kraamperiode van 6 weken kom je nog een keer voor een nacontrole in onze verloskundigenpraktijk of in het ziekenhuis bij je gynaecoloog.

Wat doe je met resterende materialen uit het kraampakket

Heb je na de kraamperiode materiaal uit je kraampakket over of zelfs een volledig kraampakket? Gooi dit niet weg. Je kunt er andere aanstaande moeders mee helpen. Op dit moment steunen we de stichting Rescue Baby Gambia, waarvan Martje bestuurslid is.  De container staat in Achterberg. Hier kun jij je overtollige producten uit het kraampakket kwijt.

kraamtijd

Belangrijke belinstructies

In bepaalde gevallen is het belangrijk dat je onze verloskundigenpraktijk in je kraamperiode direct belt. Je kunt ons 24 uur per dag bereiken. Doe dit bij onderstaande signalen:

  • Koorts van de moeder
  • Hevig bloedverlies dat niet stopt
  • Koorts of ondertemperatuur bij de baby
  • Andere acute zorgen om de baby
  • Vragen of ongerustheid
  • Borstvoedingsproblemen
verloskundigen de heuvelrug