Home » Kraamtijd, verloskundige en kraamzorg

Kraamtijd, verloskundige en kraamzorg

De kraamtijd is de tijd waarin je herstelt van de bevalling. Tijdens je kraambed komt in de eerste week na je bevalling een verloskundige van Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug regelmatig bij je langs. Zij begeleidt je samen met de kraamhulp. Zo kijken we hoe het met jou gaat, met de baby en jullie gezin. Daarnaast krijg je een voedingsadvies voor de baby. Na de eerste week neemt een verpleegkundige van de Jeugdgezonheidszorg de begeleiding van de baby van ons en de kraamhulp over. Na de kraamperiode van 6 weken kom je nog een keer voor een nacontrole in onze verloskundigenpraktijk of in het ziekenhuis bij je gynaecoloog.

Wat doe je met resterende materialen uit het kraampakket

Heb je na de kraamperiode materiaal uit je kraampakket over of zelfs een volledig kraampakket? Gooi dit niet weg. Je kunt er andere aanstaande moeders mee helpen. Op dit moment steunen we de stichting Rescue Baby Gambia, waarvan Martje bestuurslid is.  De container staat in Achterberg. Hier kun jij je overtollige producten uit het kraampakket kwijt.

Belangrijk belinstructies in de kraamtijd

In bepaalde gevallen is het belangrijk dat je onze verloskundigenpraktijk in je kraamperiode direct belt. Je kunt ons 24 uur per dag bereiken. Doe dit bij onderstaande signalen:

  • Koorts van de moeder
  • Hevig bloedverlies dat niet stopt
  • Koorts of ondertemperatuur bij de baby
  • Andere acute zorgen om de baby
  • Vragen of ongerustheid
  • Borstvoedingsproblemen

Here I am, een cadeautje voor je nieuwgeborene

Elke pasgeborenen krijgt van Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug als presentje een paar sokjes en een mutsje met de tekst: ‘Here I am’. Daarmee ondersteunen wij het Twin2twin Project. Dit houdt in dat Nederlandse verloskundigen daarmee worden gekoppeld aan een vroedvrouw in het buitenland. Op die manier kunnen ze kennis uitwisselen om de verloskundigenzorg in dat land te verbeteren.

Vrouwensterfte in het buitenland helpen verbeteren

In Marokko ligt de sterfte onder vrouwen tijdens zwangerschap en bevalling 10 maal hoger dan in Nederland. Vooral buiten de steden zijn weinig verloskundigen. Door het uitwisselen van kennis, kan deze zorg in Marokko verbeteren. Daarnaast kunnen zwangere Marokkaanse vrouwen in Nederland profiteren van de kennis van vroedvrouwen in ons land.

Twin2twin Project

Kijk hier voor meer informatie over het Twin2twin Project. Doneren kan naar rekeningnummer NL88ABNA0606603123 ten name van m4m in Utrecht.

Gezondheidscentrum
Nieuw Schoneveld
Schoneveld 29
3911 XR  Rhenen
Telefoon: 06 - 22 49 79 29
info@heuvelrugverloskundigen.nl

Copyright ©2014-2019 Praktijk voor verloskunde De Heuvelrug. Alle rechten voorbehouden.
Website: DKGS.nl - SEO tekst: Tekstbureau Kiki Koning