1. Home
  2.  » Casemanager zwangerschap

Casemanager zwangerschap

Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug werkt voor haar cliënten met een casemanager tijdens je zwangerschap. Casemanagement is een verfijnde methode om jou en je partner tijdens de zwangerschap nog betere, persoonlijke verloskundige zorg te leveren. Als cliënt van ons krijg je na inschrijving een eigen casemanager. Dit is altijd een van de verloskundigen uit onze praktijk. Alle vroedvrouwen verrichten de controles, maar jouw casemanager houdt het totale overzicht in de gaten. Ook ziet zij toe op het nakomen van afspraken, brengt je tijdens je zwangerschap ter voorbereiding op de bevalling een huisbezoek en informeert haar andere collega’s.

Intake besprekingen

De verloskundige intake bespreking vindt plaats in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede of Diakonessenhuis Utrecht. De gezamenlijke intake bespreking vindt plaats in ziekenhuis Rivierenland in Tiel.  Elke casemanager heeft bij ons een aantal zwangere cliënten, maar je zult ons alle 4 zien tijdens de controles. Alle verloskundigen kennen jouw verhaal en situatie, zodat je die maar 1 keer hoeft te vertellen.

Wat doet een casemanager?

Elke casemanager van onze praktijk werkt op de achtergrond. Zij regelt daar alle verloskundige zorg rond jouw zwangerschap. Zo controleert zij of jij als zwangere wel alle informatie krijgt, of alle onderzoeken plaatsvinden en of alle afspraken worden nagekomen. Daarnaast kijkt ze of er extra punten van aandacht zijn. In een wekelijks gesprek nemen onze teamleden alle zwangere cliënten met elkaar door en bespreken ze de zaken die nog gedaan moeten worden. Op die manier speelt je zwangerschapscoördinator een grote rol in de voortgang van jouw verloskundige zorg. Bij afwezigheid van je casemanager vervangt de dienstdoende verloskundige haar.

Wil jij ook de beste zorg tijdens je zwangerschap? Schrijf je vandaag nog in bij onze verloskundigenpraktijk. Bel hiervoor 0317-743 017.

casemanager tijdens zwangerschap Rhenen