1. Home
  2.  » Zwangerschap intake, echo

Zwangerschap intake, echo

Tijdens je zwangerschap ben je bij Heuvelrug verloskundigen altijd verzekerd van de beste zorg. Onze zorg start direct na je inschrijving met een intakegesprek. Je kunt jezelf inschrijven zonder verwijzing van je huisarts. Je ontvangt per omgaande een e-mail ter bevestiging van de afspraak samen met een vragenlijst ter voorbereiding op de intake. Het gesprek met een eerste controle vindt plaats als je tussen de 8 en 11 weken zwanger bent. Soms is het wenselijk dat je in een vroeger stadium van je zwangerschap komt. Bijvoorbeeld bij een eerdere miskraam, onzekerheden of problemen. Blijf niet met twijfels rondlopen, maar bel ons om de afspraak aan te passen naar wat nodig is.

Documenten om mee te brengen bij het intakegesprek

Van elke nieuwe cliënt hebben wij een aantal gegevens nodig. Tijdens het intakegesprek vragen wij hiernaar. Wil je de vragenlijst 2 werkdagen vóór de afspraak volledig ingevuld naar ons mailen? Om alles vlot te laten verlopen, vragen wij je om de volgende stukken mee te nemen naar dit kennismakingsgesprek:

  • Ingevulde vragenlijst van tevoren naar ons gemaild
  • Verzekeringspas zorgverzekeraar
  • Geldig identiteitsbewijs

Inhoud intakegesprek

Tijdens het intakegesprek vragen we naar een aantal medische en sociale gegevens van jou en je partner. Je krijgt ook antwoord op al je vragen en krijgt meer informatie over prenatale screening en diagnostiek. Verder maken we een zwangerschapskaart aan die je in je persoonlijke dossier meeneemt naar elke controle samen met het  dossier van eventuele eerdere zwangerschappen. Ter aanvulling doen we een aantal onderzoeken zoals wegen en meten van je bloeddruk. Tot slot krijg je formulieren mee voor een bloedonderzoek.

zwangerschap echo
Heuvelrug verloskunde Rhenen

Echo’s tijdens je zwangerschap

Naast het intakegesprek plannen we een aparte afspraak voor een termijnecho op een van de echo spreekuren. Dit onderzoek duurt ongeveer 15 minuten. Het is bedoeld om zeker te zijn dat je in verwachting bent en voor het vaststellen daarvan. Een echo kun je bij ons laten maken vanaf een zwangerschap van 8 weken. Met een inwendige echoscopie kunnen we een jongere zwangerschap vaststellen.

Vervolgcontroles volgens persoonlijk plan

Elke zwangerschap is voor iedereen anders. Daarom maken we altijd samen een persoonlijk plan voor de vervolgcontroles. Elk vervolgonderzoek duurt 10-20 minuten. Tijdens deze controle bespreken we jouw toestand en beantwoorden we eventuele vragen. Ook meten we je bloeddruk. Tot slot doen we een uitwendig onderzoek om de groei en de ligging van je baby te bepalen en de harttonen te beluisteren. Bloedonderzoek en urineonderzoek tijdens je zwangerschap gebeurt regelmatig op indicatie. Als dit nodig is, verwijzen wij je door naar je huisarts, gynaecoloog of andere specialist. Je kunt ook deelnemen aan onze groepsavonden. De datums hiervoor vind je op de website en in de folder die je meekrijgt bij het intakegesprek. Wil je meer tijd voor een vervolgcontrole? Geef dit gerust aan bij het maken van een afspraak.

Belangrijke belinstructies voor zwangeren

Behalve weeën kunnen er tijdens je zwangerschap, situaties ontstaan waarin het belangrijk is dat je ons direct belt op 0317-743 017. Doe dit bij signalen van:

  • pijn
  • bloedverlies
  • vruchtwaterverlies
  • weeën
  • minder leven voelen na 26 weken
  • ongerustheid, vragen

Profiteer ook van de voordelen van onze verloskundigenpraktijk. In blijde verwachting? Schrijf je vandaag nog bij ons in.

echoscopie