1. Home
  2.  » Team verloskundigen en deskundigen Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug

Team van verloskundigen en deskundigen Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug

In onze verloskundigenpraktijk werken wij met 4 vaste verloskundigen en 1 praktijkassistente. Om elk teamlid nog beter te leren kennen, stellen zij zich op deze webpagina aan je voor.

  • Christa Stekelenburg, verloskundige
  • Martje Bruinsma – van de Weijer, verloskundige
  • Riske Bremer, verloskundige
  • Roosmarijn Methorst – de Jong, verloskundige
  • Marja Versteeg, praktijkassistente
een van de verloskundigen Christa Stekelenburg

Christa Stekelenburg

Graag wil ik mijzelf aan jullie voorstellen, aangezien we de komende tijd intensief met elkaar te maken krijgen. Ik ben Christa Stekelenburg, getrouwd met Maurits en wij zijn ouders van Christiaan en Judith. We hebben een druk leven met sporten, zorg voor familie, ZWO-commissie, op vakantie gaan en ik mag graag tentoonstellingen/musea of theater bezoeken.

Een groot deel van mijn tijd werk ik als verloskundige en echoscopiste. Ik doe dit vanuit een ruime ervaring in jaren, waarin ik al vele veranderingen heb meegemaakt. Maar hoe we het ook met elkaar als zorgverleners afspreken, de basis ligt in het feit dat er een wederzijds vertrouwen moet ontstaan tussen zwangere/barende, partner en de verloskundige die begeleidt. Daarvoor volg ik mijn bijscholingen, blijf ik kritisch naar ons werk kijken, werk ik waar nodig samen en zal ik mij met al mijn (on-)mogelijkheden inzetten voor het ontstaan van deze vertrouwensband, zodat ik mijn werk aan het einde van deze belangrijke periode kan afsluiten met het gevoel dat zo mooi omschreven staat in de tekst van Khalil Gibran:

Je kinderen zijn je kinderen niet.
Zij zijn de zonen en dochters van ‘s levens hunkering naar zichzelf.
Ze komen door je, maar ze zijn niet van je.
En hoewel ze bij je zijn, behoren ze je niet toe.
Lees verder bij: de Profeet…

Martje van de Weijer

Martje Bruinsma – van de Weijer

Mijn naam is Martje Bruinsma – van de Weijer, geboren op 11 mei 1991 in Vlodrop. Na het behalen van mijn VWO diploma, ben ik verloskunde gaan studeren in Maastricht en in april 2014 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Sinds juni 2014 werk ik bij Verloskundigenpraktijk de Heuvelrug en inmiddels voel ik me hier, als ‘Limburgse’ helemaal thuis! In mei 2015 heb ik de basis echo opleiding afgerond en maak ik samen met Christa en Astrid de termijnecho’s en groeiecho’s in de praktijk.

Naast mijn werk als verloskundige vind ik het leuk om samen met vriendinnen leuke uitstapjes te maken, lekker een hapje te eten en muziek te maken in een harmonieorkest.

Werkzaam zijn als verloskundige is ontzettend bijzonder. Het is mooi om jullie te mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Mijn streven is een onvergetelijke ervaring voor jullie als aanstaande ouders en dit zal ik met veel passie proberen te bewerkstelligen.

Riske Breemer

Riske Bremer

Hallo aanstaande ouders en ouders,

Mijn naam is Riske Bremer en ik ben werkzaam als verloskundige. Als kind was ik vaak getuige van de geboorte van veulens, konijntjes, cavia’s, en kittens. Heel leuk om nieuw leven te mogen verwelkomen en helemaal bijzonder als je ’s nachts wakker werd gemaakt, voor de geboorte van een veulentje.

Mijn opleiding tot verloskundige volgde ik in Rotterdam. Oorspronkelijk kom ik uit Brabant en groeide daar op in een medisch geschoolde familie. Daardoor was de stap naar verloskunde een hele logische voor mij. Ik heb in verschillende praktijken door het land gewerkt en versterk sinds oktober 2019 De Heuvelrug. In mijn werk wil ik de cliënten graag een veilig en vertrouwd gevoel meegeven, zodat jullie goed kunnen terugkijken op deze periode.

Vanwege mijn werk bij Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug woon ik inmiddels met mijn vriend in Rhenen. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te wandelen, te sporten, met vriendinnen bij te kletsen en om bij mijn familie te zijn.

Ieders verhaal is anders en ik ben benieuwd naar alle verhalen die nog komen gaan.

Tot ziens bij ons in de praktijk!

 

Riske Breemer

Roosmarijn Methorst-de Jong

Mijn naam is Roosmarijn Methorst-de Jong. Al van jongs af aan wil ik verloskundige worden. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een studie verloskunde. In 2017 ben ik afgestudeerd en heb ik in verloskundigenpraktijken in Lunteren en Ede gewerkt. Daarnaast heb ik in september 2019 mijn basis echo opleiding behaald, een mooie aanvulling op de verloskunde!

Als verloskundige vind ik het belangrijk om jullie, als zwangere en partner, te begeleiden op een manier die bij jullie past. Elke bevalling is uniek en zeker ook als verloskundige weer bijzonder om mee te maken!

In november 2019 zijn mijn man en ik ouders geworden van onze zoon Boaz. Mooi en bijzonder om zelf mee te maken wat een zwangerschap, bevalling en het kraambed inhoudt. Dit geeft ook weer een andere kijk op het vak.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te lezen, wandelen en met vriendinnen af te spreken.

Vanaf maart 2020 werk ik bij verloskundigenpraktijk De Heuvelrug. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Praktijkassistente Marja Versteeg

Assistente Marja Versteeg

Ik ben Marja Versteeg, getrouwd met Henk en samen hebben we twee dochters. Ik heb in het verleden gewerkt als kraamverzorgster.

Sinds 15-01-2012 ben ik Praktijkassistente bij Verloskundigenpraktijk “ De Heuvelrug” en ik doe dat met heel veel plezier. Tijdens de telefonische spreekuren krijgen jullie over het algemeen mij aan de telefoon en ik probeer jullie dan zo goed mogelijk te woord te staan en anders overleg ik het met de dienstdoende verloskundige.

Verder draai ik mee met de spreekuren en dan meet ik de bloeddruk, wegen we indien nodig en geef ik praktische tips en informatie. Daarnaast zijn er nog heel veel andere zaken die ik kan en mag doen voor de verloskundigen om hen te ondersteunen!

Ik wens jullie een fijne tijd bij onze Verloskundigen praktijk!

Gezondheidscentrum
Nieuw Schoneveld
Schoneveld 29
3911 XR  Rhenen
Telefoon: 06 - 22 49 79 29
info@heuvelrugverloskundigen.nl

Copyright ©2014-2020 Praktijk voor verloskunde De Heuvelrug. Alle rechten voorbehouden.
Website: DKGS Agency - SEO tekst: Tekstbureau Kiki Koning