1. Home
  2.  » Team verloskundigen en deskundigen Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug

Team van verloskundigen en deskundigen Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug

In onze verloskundigenpraktijk werken wij met 5 vaste verloskundigen en 2 praktijkassistente. Om elk teamlid nog beter te leren kennen, stellen zij zich op deze webpagina aan je voor.

  • Christa Stekelenburg, verloskundige
  • Martje Bruinsma – van de Weijer, verloskundige
  • Janneke Drost-Meeuse, verloskundige
  • Roosmarijn Methorst – de Jong, verloskundige
  • Marlijn Meijwaard, verloskundige
  • Marja Versteeg, praktijkassistente
een van de verloskundigen Christa Stekelenburg

Christa Stekelenburg

Graag wil ik mijzelf aan jullie voorstellen, aangezien we de komende tijd intensief met elkaar te maken krijgen. Ik ben Christa Stekelenburg, getrouwd met Maurits en wij zijn ouders van Christiaan en Judith. We hebben een druk leven met sporten, zorg voor familie, ZWO-commissie, op vakantie gaan en ik mag graag tentoonstellingen/musea of theater bezoeken.

Een groot deel van mijn tijd werk ik als verloskundige en echoscopiste. Ik doe dit vanuit een ruime ervaring in jaren, waarin ik al vele veranderingen heb meegemaakt. Maar hoe we het ook met elkaar als zorgverleners afspreken, de basis ligt in het feit dat er een wederzijds vertrouwen moet ontstaan tussen zwangere/barende, partner en de verloskundige die begeleidt. Daarvoor volg ik mijn bijscholingen, blijf ik kritisch naar ons werk kijken, werk ik waar nodig samen en zal ik mij met al mijn (on-)mogelijkheden inzetten voor het ontstaan van deze vertrouwensband, zodat ik mijn werk aan het einde van deze belangrijke periode kan afsluiten met het gevoel dat zo mooi omschreven staat in de tekst van Khalil Gibran:

Je kinderen zijn je kinderen niet.
Zij zijn de zonen en dochters van ‘s levens hunkering naar zichzelf.
Ze komen door je, maar ze zijn niet van je.
En hoewel ze bij je zijn, behoren ze je niet toe.
Lees verder bij: de Profeet…

Martje van de Weijer

Martje Bruinsma – van de Weijer

Mijn naam is Martje Bruinsma-van de Weijer, geboren op 11 mei 1991 in Vlodrop. Na het behalen van mijn VWO diploma, ben ik verloskunde gaan studeren in Maastricht en in april 2014 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Sinds juni 2014 werk ik bij Verloskundigenpraktijk de Heuvelrug en inmiddels voel ik me hier, als ‘Limburgse’ helemaal thuis! In mei 2015 heb ik de basis echo-opleiding afgerond en maak ik net als mijn collega´s de termijnecho’s en groei-echo’s in de praktijk. Ook bij het plaatsen van een implanon of een spiraal kun je mij tegenkomen.

Ik ben getrouwd met Geert en in november 2018 zijn wij ouders geworden van onze dochter Noor. Naast mijn werk als verloskundige vind ik het leuk om samen met ons gezin te gaan kamperen, samen met vriendinnen leuke uitstapjes te maken, lekker een hapje te eten en muziek te maken in een harmonieorkest.

Werkzaam zijn als verloskundige is ontzettend bijzonder. Het is mooi om jullie te mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Mijn streven is een onvergetelijke ervaring voor jullie als aanstaande ouders en dit zal ik met veel passie proberen te bewerkstelligen.

Riske Breemer

Janneke Drost-Meeuse

Leuk dat je me hier alvast een beetje leert kennen voordat je mij als verloskundige tegen komt! Mijn naam is Janneke Drost-Meeuse, als tweede van een tweeling geboren in Ede en mijn verdere leven getogen in Veenendaal. Tijdens mijn middelbare schooltijd leerde ik mijn man Sjoerd kennen. In 2019 zijn we getrouwd en besloten we in Veenendaal te blijven wonen. De opleiding tot verloskundige heb ik in Rotterdam gevolgd, waar ik in 2020 afstudeerde. Na mijn afstuderen heb ik een tijdje met plezier in Veenendaal en omstreken gewerkt, en mag nu bij Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug aan de slag. In mei 2021 is onze dochter Marie geboren, érg mooi en bijzonder om zelf eens aan de andere kant van de tafel te zitten en het zwanger zijn, bevallen en ouderschap te mogen ervaren! In januari 2022 ben ik gestart met de opleiding tot basis-echoscopist, en hoop dus over niet al te lange tijd ook de termijn- en groeiecho’s in de praktijk te kunnen maken.

In mijn vrije tijd geniet ik er enorm van om gewoon lekker bij mijn familie op de bank te ploffen, koffie te drinken en te kletsen. Daarnaast word ik blij van fotograferen én hou ik er van om de creatieveling uit te hangen met een haak- of borduurwerkje of achter de naaimachine. Alle drie overigens dingen die ik mezelf een beetje heb aangeleerd, dus aan lastige projectjes waag ik me niet.

Wat ik zo mooi vind aan mijn werk als verloskundige? Steeds opnieuw bezig te mogen zijn met de ontwikkeling en geboorte van nieuw leven. Ik vind het een voorrecht om keer op keer ‘even in te mogen stappen’ in één van de meest kwetsbare, intense maar ook bijzondere momenten van jullie leven. Daarnaast is geen dag hetzelfde en geen mens hetzelfde. Een blijvende uitdaging die steeds opnieuw afstemming vraagt. Afstemming wat dagindeling betreft, maar ook afstemming op jou als zwangere en de mensen die om je heen staan. Jou de begeleiding geven die je nodig hebt, een luisterend oor bieden en uitleg geven. Naast je staan in bijzondere, vreugdevolle, intense maar misschien ook moeilijke momenten, dát is wat ik graag doe. Ik zie er naar uit jullie te ontmoeten!

 

Riske Breemer

Roosmarijn Methorst-de Jong

Mijn naam is Roosmarijn Methorst-de Jong. Al van jongs af aan wil ik verloskundige worden. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een studie verloskunde. In 2017 ben ik afgestudeerd en heb ik in verloskundigenpraktijken in Lunteren en Ede gewerkt. Daarnaast heb ik in september 2019 mijn basis echo opleiding behaald, een mooie aanvulling op de verloskunde!

Als verloskundige vind ik het belangrijk om jullie, als zwangere en partner, te begeleiden op een manier die bij jullie past. Elke bevalling is uniek en zeker ook als verloskundige weer bijzonder om mee te maken!

In november 2019 zijn mijn man en ik ouders geworden van onze zoon Boaz. Mooi en bijzonder om zelf mee te maken wat een zwangerschap, bevalling en het kraambed inhoudt. Dit geeft ook weer een andere kijk op het vak.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te lezen, wandelen en met vriendinnen af te spreken.

Vanaf maart 2020 werk ik bij verloskundigenpraktijk De Heuvelrug. Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Praktijkassistente Marja Versteeg

Marlijn Meijwaard

Mijn naam is Marlijn Schuurman-Meijwaard en in januari 2021 ben ik hier komen werken.

Verloskundige worden is altijd mijn droom geweest en ik ben dus ook ontzettend blij dat ik dit bijzondere beroep mag uitoefenen! Ik vind het een voorrecht om elke keer weer opnieuw deel uit te mogen maken van een bijzondere periode uit jullie leven: de zwangerschap en geboorte van jullie kindje. Wat ik belangrijk vind, is jou en je eventuele partner de begeleiding, het vertrouwen en het luisterende oor te bieden wat je nodig hebt. We zullen samen kijken naar wat bij jou past, zodat we met elkaar terug kunnen kijken op waardevolle en fijne zorg.

In mijn vrije tijd houd ik ervan om tijd door te brengen met familie en vrienden, lekker te eten en spelletjes te doen. Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Praktijkassistente Marja Versteeg

Assistente Marja Versteeg

Ik ben Marja Versteeg, getrouwd met Henk en samen hebben we twee dochters. Ik heb in het verleden gewerkt als kraamverzorgster.

Sinds 15-01-2012 ben ik Praktijkassistente bij Verloskundigenpraktijk “ De Heuvelrug” en ik doe dat met heel veel plezier. Tijdens de telefonische spreekuren krijgen jullie over het algemeen mij aan de telefoon en ik probeer jullie dan zo goed mogelijk te woord te staan en anders overleg ik het met de dienstdoende verloskundige.

Verder draai ik mee met de spreekuren en dan meet ik de bloeddruk, wegen we indien nodig en geef ik praktische tips en informatie. Daarnaast zijn er nog heel veel andere zaken die ik kan en mag doen voor de verloskundigen om hen te ondersteunen!

Ik wens jullie een fijne tijd bij onze Verloskundigen praktijk!

Copyright ©2014-2023 Praktijk voor verloskunde De Heuvelrug. Alle rechten voorbehouden.
Website door: DKGS Agency - SEO tekst: Tekstbureau Kiki Koning