1. Home
  2.  » Team verloskundigen en deskundigen Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug

Team van verloskundigen en deskundigen Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug

In onze verloskundigenpraktijk werken wij met 5 vaste verloskundigen en 2 praktijkassistente. Om elk teamlid nog beter te leren kennen, stellen zij zich op deze webpagina aan je voor.

  • Christa Stekelenburg, verloskundige
  • Martje Bruinsma – van de Weijer, verloskundige
  • Janneke Drost-Meeuse, verloskundige
  • Louise van de Vreede, verloskundige
  • Violaure van Prooijen, verloskundige
  • Renate Groeneveld, verloskundige
  • Marja Versteeg, praktijkassistente
een van de verloskundigen Christa Stekelenburg

Christa Stekelenburg

Graag wil ik mijzelf aan jullie voorstellen, aangezien we de komende tijd intensief met elkaar te maken krijgen. Ik ben Christa Stekelenburg, getrouwd met Maurits en wij zijn ouders van Christiaan en Judith. We hebben een druk leven met sporten, zorg voor familie, ZWO-commissie, op vakantie gaan en ik mag graag tentoonstellingen/musea of theater bezoeken.

Een groot deel van mijn tijd werk ik als verloskundige en echoscopiste. Ik doe dit vanuit een ruime ervaring in jaren, waarin ik al vele veranderingen heb meegemaakt. Maar hoe we het ook met elkaar als zorgverleners afspreken, de basis ligt in het feit dat er een wederzijds vertrouwen moet ontstaan tussen zwangere/barende, partner en de verloskundige die begeleidt. Daarvoor volg ik mijn bijscholingen, blijf ik kritisch naar ons werk kijken, werk ik waar nodig samen en zal ik mij met al mijn (on-)mogelijkheden inzetten voor het ontstaan van deze vertrouwensband, zodat ik mijn werk aan het einde van deze belangrijke periode kan afsluiten met het gevoel dat zo mooi omschreven staat in de tekst van Khalil Gibran:

Je kinderen zijn je kinderen niet.
Zij zijn de zonen en dochters van ‘s levens hunkering naar zichzelf.
Ze komen door je, maar ze zijn niet van je.
En hoewel ze bij je zijn, behoren ze je niet toe.
Lees verder bij: de Profeet…

Martje van de Weijer

Martje Bruinsma – van de Weijer

Mijn naam is Martje Bruinsma-van de Weijer, geboren op 11 mei 1991 in Vlodrop. Na het behalen van mijn VWO diploma, ben ik verloskunde gaan studeren in Maastricht en in april 2014 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Sinds juni 2014 werk ik bij Verloskundigenpraktijk de Heuvelrug en inmiddels voel ik me hier, als ‘Limburgse’ helemaal thuis! In mei 2015 heb ik de basis echo-opleiding afgerond en maak ik net als mijn collega´s de termijnecho’s en groei-echo’s in de praktijk. Ook bij het plaatsen van een implanon of een spiraal kun je mij tegenkomen.

Ik ben getrouwd met Geert en in november 2018 zijn wij ouders geworden van onze dochter Noor. Naast mijn werk als verloskundige vind ik het leuk om samen met ons gezin te gaan kamperen, samen met vriendinnen leuke uitstapjes te maken, lekker een hapje te eten en muziek te maken in een harmonieorkest.

Werkzaam zijn als verloskundige is ontzettend bijzonder. Het is mooi om jullie te mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Mijn streven is een onvergetelijke ervaring voor jullie als aanstaande ouders en dit zal ik met veel passie proberen te bewerkstelligen.

Riske Breemer

Janneke Drost-Meeuse

Leuk dat je me hier alvast een beetje leert kennen voordat je mij als verloskundige tegen komt! Mijn naam is Janneke Drost-Meeuse, als tweede van een tweeling geboren in Ede en mijn verdere leven getogen in Veenendaal. Tijdens mijn middelbare schooltijd leerde ik mijn man Sjoerd kennen. In 2019 zijn we getrouwd en besloten we in Veenendaal te blijven wonen. De opleiding tot verloskundige heb ik in Rotterdam gevolgd, waar ik in 2020 afstudeerde. Na mijn afstuderen heb ik een tijdje met plezier in Veenendaal en omstreken gewerkt, en mag nu bij Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug aan de slag. In mei 2021 is onze dochter Marie geboren, érg mooi en bijzonder om zelf eens aan de andere kant van de tafel te zitten en het zwanger zijn, bevallen en ouderschap te mogen ervaren! In januari 2022 ben ik gestart met de opleiding tot basis-echoscopist, en hoop dus over niet al te lange tijd ook de termijn- en groeiecho’s in de praktijk te kunnen maken.

In mijn vrije tijd geniet ik er enorm van om gewoon lekker bij mijn familie op de bank te ploffen, koffie te drinken en te kletsen. Daarnaast word ik blij van fotograferen én hou ik er van om de creatieveling uit te hangen met een haak- of borduurwerkje of achter de naaimachine. Alle drie overigens dingen die ik mezelf een beetje heb aangeleerd, dus aan lastige projectjes waag ik me niet.

Wat ik zo mooi vind aan mijn werk als verloskundige? Steeds opnieuw bezig te mogen zijn met de ontwikkeling en geboorte van nieuw leven. Ik vind het een voorrecht om keer op keer ‘even in te mogen stappen’ in één van de meest kwetsbare, intense maar ook bijzondere momenten van jullie leven. Daarnaast is geen dag hetzelfde en geen mens hetzelfde. Een blijvende uitdaging die steeds opnieuw afstemming vraagt. Afstemming wat dagindeling betreft, maar ook afstemming op jou als zwangere en de mensen die om je heen staan. Jou de begeleiding geven die je nodig hebt, een luisterend oor bieden en uitleg geven. Naast je staan in bijzondere, vreugdevolle, intense maar misschien ook moeilijke momenten, dát is wat ik graag doe. Ik zie er naar uit jullie te ontmoeten!

 

Praktijkassistente Marja Versteeg

Louise van de Vreede

Beste (aanstaande) ouders,

Een nieuwe collega! Mijn naam is Louise van de Vreede. Vanaf 19 juli hoop ik het team van Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug te komen versterken om vakantie op te vangen en het zwangerschapsverlof van Janneke op te vullen.

Ik ben 22 jaar oud en kom uit ’s-Gravenpolder, een klein dorpje in Zeeland. Begin juli ben ik afgestudeerd aan de academie in Rotterdam en heb verschillende keren stage gelopen op de Veluwe. Gelukkig heb ik een fijn kostadresje in Rhenen, zodat ik altijd in de buurt ben 🙂

Ik heb ontzettend veel zin om hier aan de slag te gaan. Ik hoop jullie in deze bijzondere fase te mogen begeleiden en vertrouwen te geven in het ouderschap.

Hopelijk tot snel!
Groetjes Louise

Praktijkassistente Marja Versteeg

Violaure van Prooijen

Beste zwangeren en partners,

Ik wil mij graag aan jullie voorstellen. Ik ben Violaure van Prooijen, 24 jaar oud en geboren en getogen in Wageningen. Dit jaar ben ik afgestudeerd en mag ik dit prachtige en bijzondere vak mag uitoefenen. Van jongs af aan ben ik zeer geïnteresseerd geweest in zwangerschappen, bevallingen en de periode daarna. Hoe krachtig het vrouwelijk lichaam is en hoe verschillend elke vrouw dit beleefd. Ik voel mij vereert dit proces van dichtbij mee te kunnen maken.

In mijn vrije tijd maak ik veel muziek, volg ik balletlessen, knuffel ik graag met mijn konijn Ollie en geniet ik van de zon. Dus als het even kan zoek ik de zon of de sneeuw op in het buitenland.

Sinds 1 oktober ben werkzaam bij Verloskundigenpraktijk de Heuvelrug. Dit betekent dat jullie mij kunnen tegenkomen tijdens het spreekuur, jullie bevalling, thuis op kraamvisites of mij spreekt aan de telefoon. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten! Hopelijk tot snel!

Groetjes,

Violaure van Prooijen

Renate Groeneveld

Renate Groeneveld

Ik ben Renate Groeneveld, 24 jaar oud en geboren en getogen in Veenendaal. In 2024 ga ik met mijn vriend Ruben trouwen en verwachten wij ons eerste kindje. In juli 2023 ben ik afgestudeerd aan de Academie Verloskunde in Amsterdam en sindsdien ben ik in de regio aan het werk als verloskundige. Graag wil ik in de toekomst ook de opleiding tot echoscopist volgen. In mijn vrije tijd houd ik er van om te fotograferen, wandelen en een heerlijke caramel macchiato te drinken bij een leuk koffietentje.

Doordat mijn nicht ook verloskundige is, werd mijn nieuwsgierigheid voor het vak al vroeg aangewakkerd. Ik werk nu dan ook met veel plezier en vind het belangrijk om aan te sluiten bij jullie wensen en behoeftes. Het blijft enorm bijzonder om getuige te zijn van de kracht van een vrouw tijdens de bevalling en de geboorte van nieuw leven! Vanaf 2 januari zal ik werkzaam zijn bij Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug. Ik zie er naar uit jullie te mogen begeleiden tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed!

Tot snel!

Praktijkassistente Marja Versteeg

Assistente Marja Versteeg

Ik ben Marja Versteeg, getrouwd met Henk en samen hebben we twee dochters. Ik heb in het verleden gewerkt als kraamverzorgster.

Sinds 15-01-2012 ben ik Praktijkassistente bij Verloskundigenpraktijk “ De Heuvelrug” en ik doe dat met heel veel plezier. Tijdens de telefonische spreekuren krijgen jullie over het algemeen mij aan de telefoon en ik probeer jullie dan zo goed mogelijk te woord te staan en anders overleg ik het met de dienstdoende verloskundige.

Verder draai ik mee met de spreekuren en dan meet ik de bloeddruk, wegen we indien nodig en geef ik praktische tips en informatie. Daarnaast zijn er nog heel veel andere zaken die ik kan en mag doen voor de verloskundigen om hen te ondersteunen!

Ik wens jullie een fijne tijd bij onze Verloskundigen praktijk!