1. Home
  2.  » Voeden baby borstvoeding of kunstvoeding?

Voeding baby borstvoeding of kunstvoeding

Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug is er voor jou en je baby. Ook als het om de voeding van de nieuwgeborene gaat. Wordt het borstvoeding of kunstvoeding? Een lastige vraag als je hiermee nog geen ervaring hebt. Om je te helpen bij een juiste keuze, bespreken wij de voeding van je kindje al tijdens je zwangerschap. Ook in de kraamtijd besteden de kraamverzorgster en de verloskundige hier veel aandacht aan. De kraamhulp assisteert je hierbij en geeft je nuttige tips en adviezen over borstvoeding en kunstmatige voeding. Twijfel je over het geven van borstvoeding of kunstvoeding? Kom dan naar onze groepsavond en laat je ondersteunen in je keuze.

Groepsavond over borstvoeding

Borstvoeding geven gaat niet vanzelf. Jij en je baby moeten dit beiden leren. Daarom kun je bij Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug een groepsavond over borstvoeding bijwonen. Het betreft avond 3 van onze serie groepsbijeenkomsten in onze praktijk op Schoneveld 29 in Achterberg. Zij bespreekt uitvoerig waarom borstvoeding zo logisch is en wat er in je lichaam gebeurt als het zich voorbereidt op de lactatie. Ook legt zij uit hoe borstvoeding werkt in de praktijk, welke problemen er kunnen ontstaan en hoe je die oplost. Daarnaast kun je al je vragen over borstvoeding aan haar voorleggen. De bijeenkomst is vrijwillig en kosteloos. Meld je van tevoren aan en neem ook je partner mee. Kijk in onze agenda voor de actuele data.

Boekje lactatie

Om je goed voor te bereiden op onze bijeenkomst over borstvoeding, krijg je van ons in de 25e week van je zwangerschap het boekje: ‘Borstvoeding en meer’ van Tineke de Backer. Vraag ernaar als je dit per abuis niet hebt ontvangen of download het op onze website.

Moedermelk en voordelen

Wil je het beste voor je baby? Geef dan moedermelk. Dit is het beste voedsel om aan je kindje te geven en ook heel natuurlijk. Het biedt jullie allebei veel voordelen zoals:

  • betere bescherming tegen allergieën en aandoeningen aan de luchtwegen ofwel COPD
  • minder kans op maagontsteking, darminfectie en middenoor ontsteking van de baby
  • verlaagd risico op diabetes, hart- en vaatziekten en chronische darmaandoeningen van je kind
  • optimale ontwikkeling van hersenen en ogen van de baby
  • minder kans op botontkalking en borstkanker vóór de menopauze bij de moeder
borstvoeding

Kunstvoeding

Uiteraard ben je vrij in de voedingskeuze van je baby. Kies je voor kunstvoeding in plaats van borstvoeding, bedenk dan dat een baby niet uit zichzelf uit een fles kan drinken. Dit moet geleerd worden. Soms kan dit opstartproblemen geven. De kraamhulp leert je hoe kunstmelk geven werkt. Het merk van de kunstmatige melk bepaal je ook zelf. Vanwege de specifieke voedingsbehoefte van een jonge baby is het wel noodzakelijk dat je melk kiest voor een pasgeborene tussen 0 en 6 maanden leeftijd. Voor vragen over voeding van je baby en kunstvoeding kun je terecht bij onze verloskundigenpraktijk en bij het consultatiebureau.

Mama Café Amerongen

Heb je kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar en vind je het leuk om ervaringen met andere ouders uit te wisselen? Bijvoorbeeld over de manier van voeden? Kom dan met je kroost naar het Mama Café in Allemanswaard te Amerongen. Je kunt er met andere ouders een kopje koffie of thee drinken, terwijl de kinderen spelen. Het Mama Café is elke 1e vrijdag van de maand tussen 9.30-11.30 uur open. Behalve in de zomervakantie en kerstvakantie. De ochtend is gratis en vrijblijvend en je kunt met de kinderen binnenlopen wanneer ji wilt. Vaders zijn ook welkom.

Wil je meer informatie over de voeding van je kindje? Neem contact op met je verloskundige.

voeding van de baby